Cogeamite directorul general al Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe, Adrian Chiţescu, s-a deplasat miercurea trecută din Bucureşti prin câteva comune din Bihor pentru a inspecta amplasamentele unor blocuri ce vor fi construite în respectivele localităţi rurale.

Cu toate că nici Agenţia, nici Ministerul Dezvoltării condus de bihoreanul Cseke Attila, căreia ANL îi este subordonată, nu au anunţat public acest lucru, Bihorel a aflat unde vor fi ridicate blocurile: în comunele Diosig (două blocuri cu 32 de apartamente), Sălard (două blocuri cu 36 apartamente), Tăuteu (un bloc cu 17 locuinţe), Borş (un bloc cu 24 apartamente) şi în municipiul Salonta (două blocuri însumând 60 de locuinţe).

Altfel spus, pentru că Cseke este la butoane, în Bihor urmează să fie construite în total 8 blocuri cu un total de 169 apartamente, dar toate numai în localităţi cu primari UDMR, niciunul în comunele sau, Doamne fereşte, în oraşele româneşti.

Oricât de urât sună, concluzia e inevitabilă: din înălţimea funcţiei ministeriale şi în numele "dezvoltării", miniszter úr patronează ditamai discriminarea.