Pasionaţii de teatru sunt invitaţi, săptămâna viitoare, luni, la o nouă reprezentaţie a spectacolului "Anonimul veneţian", o dramă romantică, la sala Arcadia. Banii obținuți din vânzarea de bilete vor fi donaţi artiştilor ucraineni, prin Asociaţia UNITER.

Campania de strângere de fonduri a fost iniţiată de UNITER împreună cu Worldwide Reading Project şi CITD (Centrul Internaţional pentru Dezvoltarea Teatrului) din Baltimore şi se va desfăşura între 16 mai şi 15 iunie.

"În urma propunerii UNITER, 46 instituţii culturale de stat şi independente au răspuns apelului de a fi împreună, prin teatru, pentru păstrarea demnităţii artiştilor şi pentru susţinerea culturii ucrainene, fie prin organizarea unor spectacole lectură pe baza a 10 texte scrise de autori ucraineni după declanşarea războiului din Ucraina, fie prin programarea unor spectacole din repertoriul propriu, donând încasările", se arată într-un comunicat de presă.

În Oradea, Teatrul Regina Maria se implică în campanie, invitând publicul la spectacolul "Anonimul veneţian" de Giuseppe Berto, regia Elvira Rîmbu, care va avea loc luni, 16 mai, de la ora 19, la sala Arcadia.

Povestea imaginată de Giuseppe Berto are ca sursă de inspiraţie Concertul pentru oboi şi orchestră de coarde în Re minor al compozitorului veneţian Alessandro Marcello şi este o dramă romantică, care se consumă sub patronajul misterios al Veneţiei, a transmis Teatrul Regina Maria.

Suma strânsă din vânzarea de bilete va fi virată în contul deschis de Asociaţia UNITER, Fondul de Solidaritate Teatrală: RO22RNCB0072049712860086 BCR SECTOR. De asemenea, persoanele care vor să doneze, o pot face prin virament bancar, în acelaşi cont.

Biletele din campanie pot fi achiziţionate, la preţul de 30 de lei, doar de la agenţia de bilete, deschisă de marţi până vineri, în intervalul orar 10-14 sau cu o oră înainte de spectacol, de la Arcadia.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!