Cea de-a doua pictură murală realizată la cererea orădenilor care au votat în programul de bugetare participativă va fi inaugurată duminică (17 decembrie), de la ora 14, iar orădenii sunt invitați să ia parte la evenimentul care se va întinde până la ora 18.

Lucrarea „Anotimpurile Art Nouveau” a fost realizată pe calcanul clădirii de lângă parcarea Tudor Vladimirescu, pe o suprafață de peste 700 metri pătrați, și reprezintă patru siluete feminine.

Pictura murală va fi finalizată până duminică de artistul timișorean Flaviu Roua (foto), care mai are de vopsit o parte din peretele aflat la colțul străzii Vladimirescu.

„Prezența siluetelor grațioase nu poate decât să amplifice frumusețea stilului Art Nouveau care domină orașul și, ca orice lucrare de street art, se constituie ca un decodor al artei pentru privitorul aleator, reprezentant al urbei. Conceptul proiectului inițiază, pe de-o parte, susținerea și încurajarea comunității artistice astfel încât să dețină un rol coerent în societate, iar pe de altă parte extragerea artei din mediul formal, pledând inerent pentru accesibilitatea acesteia. În vremuri în care lumea e prea ocupată să viziteze un muzeu sau o galerie, aceste intervenții urbane propun un tip de abordare inedit prin care arta face un pas spre public. De asemenea, revitalizează o zonă centrală a orașului, prin estetic, culoare, concept, harta obiectivelor turistice îmbogățindu-se cu noi perle vizuale”, se arată într-un comunicat semnat de artista Roxie Netea, inițiatoarea acestui proiect.

Tot ea a gândit și pictura murală „Dream Big” din parcarea de lângă Parcul I.C. Brătianu, inaugurată în urmă cu două săptămâni. Ambele lucrări au fost finanțate prin programul de bugetare participativă derulat de Primărie în anul 2022, în urma colaborării între Visit Oradea și Asociația D’Art.

Evenimentul de duminică se dorește o sărbătoare civică, așa că orădenii care vor merge să admire „Anotimpurile Art Nouveau” vor asculta muzică pusă de DJ-ul local Rubbish Ending, vor vedea un show de breakdance, tot al unor artiști locali, vor putea bea bere produsă de Bers Nova și vor putea cumpăra viniluri de la o firmă specializată.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!