Deşi problema salvării rezervaţiei din 1 Mai, distruse de exploatarea haotică a apei geotermale, e departe de a fi fost rezolvată, autorităţile din Bucureşti demonstrează că nu le pasă de nuferii Bihorului. În loc să sisteze acordarea de noi licenţe pentru extragerea de apă termală, Agenţia Naţională de Resurse Minerale a dat liber pentru încă un foraj.

Astfel, în 14 ianuarie şeful ANRM, Gheorghe Duţu, a emis un ordin prin care firma Aqua President din Băile Felix, a lui Jean Podilă, primeşte liber la "explorarea resurselor de apă minerală terapeutică din perimetrul Cordău Nord-Est".

Şi, uite-aşa, în loc să oprească secătuirea zăcământului din care îşi trage seva lacul cu nuferi termali, ANRM deschide robinetul şi mai tare. Prefectul Claudiu Pop a aflat-o de la Bihorel.

"E aberant! Noi încercăm să salvăm rezervaţia, iar ANRM dă cu pietre. O să fac demersuri la Guvern să oprească acordarea de noi licenţe", zice Pop. Dar cum interesu' poartă fesu', nu-i exclus ca ANRM să prefere turiştii lui Podilă în locul nuferilor neaducători de... profit.