Necazurile se ţin lanţ la Ansamblul Artistic Profesionist Crişana din subordinea Teatrului Regina Maria, subordonat la rându-i Consiliului Judeţean. Pe lângă faptul că unii folclorişti s-au ascuns în concedii medicale ca să-şi păstreze salariile babane, instituţia are şi alte probleme.

De curând, Ansamblul Folcloric Crişana, o organizaţie privată înfiinţată în urmă cu mai bine de un deceniu de fostul coregraf Ioan Silaghi şi condusă în prezent de coregraful Adrian Balog, a notificat Teatrul că nu mai poate folosi acelaşi nume deoarece în 2018 a înregistrat marca "Ansamblul Folcloric Crişana". Şi, pentru că n-a primit răspuns scris, a înaintat şi o plângere penală.

Ca şi cum nu era de ajuns, alţi doi dansatori concediaţi în 2019 au câştigat în instanţă dreptul a fi reangajaţi şi de a-şi primi salariile: Ciprian Dinicu urmează să primească 68.000 lei, dar susţine că instituţia e în continuare abuzivă fiindcă după reangajare l-a băgat direct în preaviz.

Chiar dacă Ansamblul fierbe de scandaluri, directorul Leontin Ciucur e relaxat şi i-a transmis lui Bihorel să nu-şi bată capul, că juriştii CJ vor rezolva problemele. Mai rău îl deranjează că pandemia îi împiedică în continuare pe artişti să meargă la cântări. Or, de-acolo iese banul...