Într-o conferinţă de presă ţinută joi, rectorul Cornel Antal a anunţat că va acţiona în instanţă un jurnalist, mai precis pe Nicolae Pop, redactor şef al site-ului de ştiri Informaţia de Bihor.

"Dânsul din păcate m-a atacat vehement în ultimii ani, prin tot felul de articole. Anul trecut a făcut un memoriu foarte lung, cu vreo 43 de capete de acuzare, fraude comise de mine, şi l-a înaintat la primul ministru, la DNA, la Ministerul Educaţiei", a declarat Antal. După sesizarea jurnalistului, Corpul de Control al ministrului a venit la Oradea, să cerceteze acuzele, iar în luna ianuarie a acestui an a remis Universităţii raportul.

"O săptămână şi ceva eu şi colegii mei n-am făcut aproape nimic în afară să răscolim arhive. Corpul de Control a plecat cu o valiză mare de documente doveditoare. Concluzia raportului este că niciun aspect din cele sesizate nu se justifică", a precizat rectorul.

Drept urmare, rectorul e decis să ceară despăgubiri în instanţă jurnalistului, despre care spune totodată - iar ziaristul nu neagă - că nu l-a contactat niciodată, deşi a scris zeci de articole cu acuze la adresa sa.

Antal a spus că este pentru prima oară când acţionează pe cineva în judecată, dar că acum se consideră extrem de nedreptăţit. "Ce mi-aţi făcut dumneavoastră mie este inuman", i-a spus Antal lui Pop, prezent şi el în conferinţa de presă.

În apărarea sa, ziaristul a invocat doar faptul că acuzele nu le-a făcut el, ci sunt informaţii pe care le-a primit prin surse neoficiale. Antal a replicat însă, că, de vreme ce la finalul memoriului trimis de Pop la Minister acesta a scris că îşi asumă şi susţine cele declarate, e direct implicat.