După mai bine de patru ani, Cornel Antal părăseşte biroul de rector. Ziua de joi este ultima în care Antal mai ocupă această funcţie, după ce ministrul Educaţiei a refuzat să-l confirme pentru un nou mandat de rector, din pricina faptului că a candidat pentru un mandat provizoriu, de 3 ani şi 4 luni.

Ministrul Cătălin Baba a invocat faptul că, dat fiind că nu reglementează mandatele provizorii, legea nici nu-l permite, în timp ce Antal nu putea candida pentru un mandat plin, întrucât a ocupat această funcţie vreme de 4 ani şi 7 luni.

"Plec cu speranţa că Universitatea va merge pe trendul pe care s-a aflat până acum", a declarat Antal pentru BIHOREANUL, întrebat fiind cum se simte când predă ştafeta. Totodată, rectorul a spus că nu îşi mai doreşte nicio altă funcţie de conducere. "Vreau să fiu doar cadru didactic", a spus el.

De vineri dimineaţă, locul lui îl ia, provizoriu, decanul Facultăţii de Inginerie Managerială şi Tehnologică, Constantin Bungău, cel care a fost validat de ministrul Educaţiei drept ordonator de credite, adică un soi de rector interimar. În locul lui, la facultate va rămâne decan interimar conferenţiarul Tiberiu Vesselenyi, iar prodecan interimar Voichiţa Ionela Hule.

Bungău a recunoscut, însă, pentru BIHOREANUL, că îşi doreşte să fie mai mult decât un rector interimar. "Îmi depun candidatura pentru funcţia de rector", a spus acesta, fără a dori să vorbească deja despre ce îşi propune să facă, dacă va ajunge în această postură.

Competiţia pentru funcţia de rector e posibil să reînceapă luni, dacă în această săptămână Ministerul Educaţiei va aproba modificările regulamentului de alegeri. Spre deosebire de precedentele alegeri, acum are posibilitatea să candideze orice cadru didactic al Universităţii, indiferent de gradul didactic deţinut. Dacă Ministerul îşi va da OK-ul, aspiranţii la funcţia de rector vor trebui să-şi depună candidatura între 3 şi 6 aprilie, urmând ca primul tur de scrutin să aibă loc pe 23 aprilie.

Până acum, universitarii care au anunţat că vor să candideze pentru un nou mandat de rector sunt Constantin Bungău şi liderul sindical Gheorghe Ionescu.