Şoc şi groază marca Antena 3. Preşedintele Traian Băsescu a murit într-un accident auto. Cel puţin aşa susţine un email primit sâmbătă de pe adresa noreply@antena3.ro.

Mesajul e la fel de cutremurător: "Soc national! Traian Basescu este desfigurat dupa ciocnirea frontala a masinii prezindentiale cu un alt vehicul aflat in trafic. Imagini in premiera aici".

Acel "aici" înseamnă de fapt un fişier executabil a cărui descărcare trebuie evitată, pentru a nu virusa calcualtorul.

Antena 3 susţine că este victima unui atac informatic: "Un atac informatic afectează adresele de e-mail din România. Subiectul mailului surprinde prin gravitatea informaţiei, provocând primitorul să deschidă un link de unde se descarcă un virus executabil, nociv pentru computer. Pentru a da şi mai multă credibilitate informaţiei, autorii atacului au folosit numele postului de știri Antena 3 în denumirea adresei de la care pare primită ştirea, mai exact: "noreply@antena3.ro", adresă inexistentă."

Antena 3 afirmă că nu este implicată în vreun fel în această poveste: "Specificăm că Antena 3 nu are nicio legătură cu acest atac informatic şi vă avertizăm să nu accesați link-ul, pentru a vă proteja calculatorul. Autorii acestui tip de atac informatic se folosesc de contexte politice specifice sau de evenimente tragice pentru a răspândi viruşi în masă".