Politicienii îl vor liber pe omul de fotbal Gică Popescu. Condamnat la închisoare alături de alţi 7 grei ai fotbalului românesc, în Dosarul Transferurilor, Popescu are susţinători de seamă care au semnat o petiţie pentru graţierea lui.

Iniţiativa petiţiei a avut-o un senator UNPR din Buzău, dar şi preşedintele clubului Dunărea Calafat, primul club la care a jucat Popescu, iar printre primii semnatari se numără Crin Antonescu, Valeriu Zgonea şi Victor Ponta. "Nu trebuie să uităm că Gică Popescu, de-a lungul întregii sale activităţi sportive, a fost un adevărat ambasador al României, făcând apreciat numele ţării noastre acolo unde politicul nu reuşea", a explicat Antonescu, conform stirileprotv.ro. Antonescu a îndemnat şi alţi iubitori ai fotbalului românesc să se alăture mişcării de susţinere.

Zgonea a spus, la rândul său, că este prieten cu Popescu şi îl vrea în libertate. "Este de o sută de ori mai cunoscut decât orice politician din România. Despre Gică Popescu, dacă te duci din Turcia până în Barcelona sau până în nordul Europei, toată lumea ştie că a fost căpitanul Barcelonei şi căpitanul echipei naţionale", a spus Zgonea.

Gică Popescu a fost condamnat la 3 ani, o lună şi 10 zile de închisoare cu executare în Dosarul Transferurilor, dosar în care alţi 7 oameni de fotbal din România au fost condamnaţi la închisoare: George Copos, Mihai Stoica, Cristi Borcea, Ioan Becali, Victor Becali, Jean Pădureanu, Gigi Neţoiu. Toţi 8 au fost acuzaţi că au declarat intenţionat sume mai mici la transferuri, pentru a plăti impozite mai mici şi pentru a se alege cu mai mulţi bani.