Un antrenor de înot al Clubului Sportiv Dinamo Bucureşti a fost reţinut miercuri de poliţişti fiind acuzat că a violat o fetiţă de 7 ani, potrivit Gândul.ro și Digi24.ro

Potrivit surselor publicaţiei centrale, poliţiştii de la Secţia 6 din Capitală au fost sesizaţi marţi de către mama respectivei fetiţe, aceasta dezvăluind că micuţa născută în anul 2016 ar fi fost atinsă în zona intimă de antrenorul de înot în timpul orelor desfăşurate la bazinul Dinamo.

"În fapt, la data de 13 februarie 2024, în jurul orei 20.30, Secţia 6 Poliţie a fost sesizată, de către o femeie, cu privire la faptul că, în aceeaşi zi, fiica sa, minoră, în vârstă de 7 ani, ar fi fost victima unei infracţiuni de viol, bănuit de comiterea faptei fiind instructorul de înot. Evenimentul ar fi avut loc în incinta unui bazin de înot din cadrul unui club, situat în Sectorul 2", au transmis reprezentanţii Poliţiei Capitalei.

Potrivit Gândul.ro, antrenorul în vârstă de 20 de ani se numește Ştefan Mihai Cam și a fost reţinut pentru 24 de ore. Tânărul urmează să fie prezentat în cursul zilei de miercuri judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă.

„În urma activităţilor procedurale efectuate în cauză, a fost identificat şi depistat un tânăr, în vârstă de 20 de ani, angajat ca instructor în baza unui contract de activitate sportivă în cadrul clubului respectiv. Din cercetări, s-a stabilit că la momentul comiterii faptei, acesta se afla în timpul programului de lucru", au mai reţinut poliţiştii.

Președintele CS Dinamo: „Am rămas stupefiaţi cu toţii”

Reprezentanţii clubului, care funcționează în subordinea Ministerului Afacerilor Interne, au reacţionat imediat, iar antrenorul a fost dat afară. Totodată, reprezentanții CS Dinamo au transmis poliţiei imaginile de pe camerele de supraveghere. 

„Cu privire la situaţia de la Secţia de Nataţie a Clubului Sportiv Dinamo, dorim să subliniem angajamentul nostru ferm în abordarea şi soluţionarea promptă şi transparentă a acestui caz. Conducerea clubului colaborează şi va colabora cu anchetatorii pentru soluţionarea cu celeritate a acestui caz, fiind puse la dispoziţie, în seara datei de 13.02.2024, imaginile înregistrate de camerele de supraveghere din zona bazinului de înot", au transmis cei de la CS Dinamo.

Aceştia condamnă comportamentul de care este acuzat tânărul antrenor şi au precizat că, încă de la deschiderea secţiei de înot, părinţii au putut asista la antrenamentele copiilor. 

"Sprijinim cu tot ce este nevoie ancheta Poliţiei. Am rămas stupefiaţi cu toţii când am auzit. Noi, la academia de înot, am asigurat toată transparenţa de care este nevoie, părinţii stau tot timpul pe marginea bazinului, nu o să tolerăm aşa ceva. Până acum nu am avut nicio plângere în legătură cu acest antrenor", a declarat, în exclusivitate pentru Gândul, Ionuţ Popa, preşedintele CS Dinamo.

După ce acest incident, conducerea clubului a anunțat că va cere tuturor angajaților să prezinte un certificat de Integritate comportamentală, act ce se eliberează de poliție și arată dacă persoana a comis sau nu infracțiuni sexuale, de exploatare a unor persoane sau asupra minorilor.

„Suntem atenți la orice posibilă situație”

De asemenea, şeful secţiei de înot Dinamo, Mihai Popovici, tatăl campionului David Popovici, a fost audiat de poliţişti și a transmis presei o reacție despre evenimentul petrecut la secția pe care o conduce.

"Este o anchetă în desfăşurare, urmează să fie stabilit tot ceea ce este de stabilit. A fost aici Poliţia ieri şi organele de anchetă îşi fac treaba. Noi suntem extrem de atenţi la orice posibilă situaţie de genul acesta şi suntem, probabil, cel mai transparent club din România, permiţând accesul full al părinţilor în tribună. Nu există o transparenţă mai mare la capitolul acesta", a declarat Mihai Popovici pentru Gândul.

Cercetările în acest caz sunt continuate de către Secţia 6 Poliţie, sub supravegherea procurorului specializat în investigarea abuzurilor sexuale comise asupra minorilor, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de viol, în forma agravată.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!