Deşi nou promovată, ACU Arad, adversara orădenilor de sâmbătă, este catalogată drept o echipă experimentată, o parte dintre componenţii formaţiei gazdă având state vechi în fotbalul românesc. "Va fi un meci de deplasare tipic, în care noi ne dorim să obţinem un rezultat favorabil. Fiecare dispută o abordăm cu gândul la victorie, iar meciul acesta nu va necesita măsuri speciale faţă de cel de la Turda", a declarat antrenorul Gheorghe Ghiţ, joi, într-o conferinţă de presă.

Credit lui Istvan Kovacs

Cu toate că în lotul adversarilor sunt câţiva jucători care au evoluat la Oradea, Bundea şi Lupaşcu fiind cei mai bine cotaţi, Ghiţ spune că nu va lua, totuşi, măsuri speciale pentru a-i anihila. "Echipa va fi alcătuită prin prisma obiectivului pe care-l avem, acela de a obţine un rezultat pozitiv, cunosc jocul adversarei şi sper să reuşim să-l şi obţinem", a declarat tehnicianul orădean.

Personaj controversat prin prisma trecutului său de fost student la Arad, arbitrul Istvan Kovacs nu îngrijorează nici el în mod deosebit. Nu este prima dată când Kovacs arbitrează o echipă pregătită de către Gheorghe Ghiţ şi de fiecare dată prestaţia avută de acesta a fost una bună, după aprecierile tehnicianului orădean.

Reproşuri personale

Deşi a trecut aproape o săptămână de le semieşecul din confruntarea cu Voinţa Sibiu, scor 0-0, rezultatul încă îi provoacă insomnii antrenorului FC Bihor. Conştient că meciul poate fi pregătit până la 20 de metri de poarta adversă, de aici intervenind valoarea şi inspiraţia fiecărui jucător, Gheorghe Ghiţ îşi asumă în totalitate responsabilitatea acestui rezultat. Asta şi prin prisma inspiraţiei de a alcătui echipa trimisă în teren.

"În lot sunt jucători tineri care au evoluţii fluctuante de la meci la meci. Sorian, cu un viitor frumos în fotbal, sau Toc, sunt două exemple, dar le acord credit total. Sunt convins că în timp vor deveni mai constanţi. Au nevoie de jocuri cu miză, de aceea fiecare meci este tratat cu gândul la victorie", a declarat Gheorghe Ghiţ.