Noi demisii la cea mai puternică echipă de fotbal din Bihor. Antrenorul formaţiei Luceafărul Oradea, Erik Lincar, a decis să se retragă, alături de directorul sportiv Zeno Bundea, după ce conducerea clubului patronat de Ioan Blidar a decis să-l excludă din lot pe fundaşul Florin Ilie, în urma unui meci pierdut la Brăila.

În acea partidă, Florin Ilie şi-a lăsat echipa în 10 oameni, în minutul 72, după ce a primit şi al doilea cartonaş galben. Partida a fost câştigată de Dacia Unirea Brăila cu 1-0.

"Am cerut conducerii un pic de răbdare ca să analizăm şi să nu luăm decizii la cald. Oricum, nu aş fi fost de acord cu această hotărâre, oricare ar fi fost jucătorul în cauză. Am oferit conducerii două soluţii: ori rămânem toţi până la finalul turului şi atunci tragem linie, ori renunţ şi eu la echipă", a spus Erik Lincar în emisiunea Realitatea Sportivă de la TTV.

Cel mai probabil interimatul pe banca tehnică a echipei Luceafărul Oradea va fi asigurat de secundul Cristian Lupuţ.

La finalul perioadei sale la cârma formaţiei bihorene, Erik Lincar are un bilanţ de 5 victorii, un egal şi 5 înfrângeri în Liga a II-a. De asemenea, în timpul mandatului său echipa s-a calificat în optimile Cupei României.

Erik Lincar este cel de-al cincilea antrenor care părăseşte Luceafărul Oradea în decurs de un an.