Şi de acasă se poate ura un sincer "La mulţi ani!", nu doar de pe coclauri. Orădenii care n-au fost dispuşi să strângă cureaua sau nu au avut de unde scoate bani pentru a petrece Revelionul într-o staţiune montană au şansa să se distreze la fel de bine şi în propriul oraş.

În funcţie de preferinţe, ei pot petrece noaptea dintre ani la restaurante, care anunţă oaspeţi de seamă şi meniuri apetisante, dansând în cluburi şi cafenele, ori asistând la recitaluri în centrul oraşului, încheiate, după cum cere tradiţia, cu spectaculoase artificii.

Revelion în Oradea

"Ce faci de Revelion?". O întrebare pe care prietenii şi-o pun cu mult înainte de 31 decembrie, şi asta fiindcă noaptea care marchează trecerea în noul an naşte întotdeauna aşteptări mari. Pentru orădenii rămaşi acasă, cafenelele şi cluburile au pregătit party-uri speciale. Lords Club, de pildă, s-a gândit la cei cu bugete mici, aşadar intrarea la petrecerea de Revelion costă aici doar 50 de lei, sumă pe care petrecăreţii o transformă în consumaţie. Yellow Submarine a găsit un alt mod de a-i atrage pe tinerii care vor să danseze la cumpăna dintre ani: în schimbul a 100 de lei pot să bea cât vor toată noaptea!

Columbus, în schimb, a pregătit o petrecere tematică, cu iz parizian, intitulată "Midnight in Paris", şi invită participanţii să se îmbrace "chic". Localul va fi decorat adecvat, colţurile acestuia fiind marcate cu nume de străzi din Paris. Până la miezul nopţii, atmosfera va fi întreţinută cu muzică live interpretată de orădenii Kati Szabo Kovari (voce) şi Şerban Filip (pian), iar apoi cu cântece vioaie, ca de Anul Nou. Rezervarea unui loc cu meniu, care include aperitive şi bufet suedez, dar nu şi băutură, costă 150 de lei.

Dansuri de Revelion

Şi cluburile s-au pregătit să primească petrecăreţi în noaptea dintre ani. La Bali, invitat va fi DJ-ul român John Trend, care a mai mixat aici, iar tema aleasă este "Midnight Kiss" (Sărutul de la miezul nopţii). Preţul unui bilet, care include consumaţia la un bufetul suedez pregătit de gazde, este de 100 de lei.

La rându-i, The One dă o petrecere cu DJ-ii "casei", care vor mixa până dimineaţa. Consumatorii pot alege să plătească un meniu de 100 de lei ce include băutură, şampanie, aperitive, dar şi un loc la masă. Cei care nu vor să rămână toată noaptea pot achita doar intrarea de 25 de lei.

Blue Monday propune un Revelion Rock'n'Roll cu un concert al trupei Garden Beat, conduse de Dutka Andras. Inedit e că clienţii îşi pot aduce mâncarea de acasă, preţul unui bilet de intrare fiind de 40 de lei, dacă e cumpărat în avans, ori de 60 de lei la faţa locului.

La patru ace

Pentru cei care doresc să intre în noul an îmbrăcaţi la patru ace, restaurantele au pregătit petreceri cu meniuri bogate şi invitaţi de seamă. Spre exemplu, Grand Palace plănuieşte o noapte plină cu momente speciale, mesenilor urmând să le cânte concurenta X Factor Natalia Selegean şi trupa Compact, şi să le danseze Ilaria şi Cornel, foşti concurenţi la "Dansez pentru tine". Pentru că delicatesele gastronomice sunt deosebite, iar băutura inclusă, noaptea dintre ani costă aici 250 de lei. Şi Majestic le aduce oaspeţilor un recital cu poliţista Natalia, plus un meniu cu specialităţi din peşte şi preparate în stil veneţian, în valoare de 200 de lei.

Pentru cei care vor să-şi limiteze cheltuielile ori pur şi simplu simt nevoia să iasă în centrul oraşului, municipalitatea a pregătit, ca în fiecare an, concerte în aer liber. De data aceasta, însă, din cauza lucrărilor din Parcarea Independenţei, scena va fi amplasată lângă Primărie, înspre malul Crişului, unde de la ora 21 vor concerta DJ Chrom, grupul Vivere, Mircea Vintilă şi trupa Compact, anul 2012 încheindu-se cu un foc de artificii. Privit, bineînţeles, cu dorinţe şi speranţe pentru anul cel nou...


REVELIONUL CELOR MICI
Concursuri şi concerte în Orăşelul Copiilor

În acest an, conducerea Orăşelului Copiilor a decis să schimbe programul Revelionului Copiilor cu unul interactiv, care să-i implice cât mai mult pe cei prezenţi. Pe 30 decembrie, de la ora 16, micuţii care vor alege să meargă la petrecerea dată gratuit de municipalitate vor putea participa la concursuri de confecţionat coifuri, de umflat mingi de plajă, de karaoke, de pictură pe faţă în cupluri, dar şi la Miss şi Mister Revelion. Micii petrecăreţi vor putea asista şi la recitaluri de muzică uşoară, populară şi show-uri de dans prezentate de cursanţii de la Palatul Copiilor.