Deputatul PSD Gheorghe Bogdan a anunţat că la începutul săptămânii viitoare utilajele vor reveni pe DN 76, între Bitii şi Ştei.

Parlamentarul a postat marţi pe contul său de Facebook un mesaj prin care precizează că s-a întâlnit marţi dimineaţă cu ministrul Transporturilor, Alexandru Cuc, cu care a discutat despre stadiul lucrărilor Drumului Naţional 76. "Domnia sa m-a anunţat că a fost semnată autorizaţia de construire pentru tronsonul Bitii-Ştei, fapt pentru care vor fi reluate lucrările pe această porţiune chiar de la începutul săptămânii viitoare. De altfel, din discuţiile pe care le-am avut şi cu reprezentanţii C.N.A.I.R., am aflat că a fost finalizat şi auditul de siguranţă. DN76 are finanţare asigurată, fapt ce ne face să fim încrezători că drumul va fi finalizat în acest an", a scris Bogdan pe Facebook.

Parlamentarul nu ratează ocazia să se laude pretinzând că DN 76 a fost "dintotdeauna" o prioritate pentru el, ceea ce, susţine el, poate demonstra prin corespondenţa cu reprezentanţii CNAIR şi interpelările adresate miniştrilor care au condus Transporturile.

"Ştiu cât de mult valorează finalizarea acestui drum pentru economia Ţării Beiuşului. Sunt conştient de importanţa acestui drum pentru noi, toţi. Din acest motiv, voi depune toate eforturile să mă asigur că termenele date de C.N.A.I.R. vor fi respectate", promite Bogdan. Bineînţeles, postarea sa a adunat zeci de mesaje de felicitări de la colegii din PSD.

Aşa cum BIHOREANUL a scris, lucrările de modernizare a DN 76 Oradea – Deva, începute cu mai bine de zece ani, au îngheţat între Dealul Bitiilor şi Lunca, pentru că autorizaţia de construire a expirat pe 3 ianuarie, iar prelungirea ei a presupus efectuarea unui audit rutier.