Stimați clienți,

Odată cu liberalizarea pieţelor de energie, a fost implementat cadrul legal care să permită tuturor clienţilor finali de gaze naturale, indiferent de natura consumului (casnic sau noncasnic), să îşi aleagă furnizorul dorit şi să încheie cu acesta contracte pentru furnizarea gazelor naturale pentru locul sau locurile sale de consum.

Toţi clienţii finali de gaze naturale au dreptul să îşi schimbe furnizorul, cu respectarea condiţiilor contractuale și ale Regulamentului privind organizarea şi funcţionarea platformei online de schimbare a furnizorului de energie electrică şi gaze naturale şi pentru contractarea furnizării de energie electrică şi gaze naturale, aprobat prin Ordinul preşedintelui ANRE nr. 3/2022, cu modificările şi completările ulterioare. Procesul de schimbare a furnizorului este gratuit, fiind interzisă perceperea oricăror taxe sau tarife legate de parcurgerea acestuia.

Clientul final are dreptul să schimbe furnizorul de gaze naturale ori de câte ori doreşte, fără ca vreunul dintre operatorii economici implicaţi să aibă dreptul să se opună. Înainte de a demara procedura de schimbare a furnizorului de gaze naturale este esențial să fie studiate ofertele existente pe piața de gaze naturale prin accesarea www.posf.ro secțiunea Comparatoare, pentru a găsi oferta cea mai potrivită.

Pe baza contractului de furnizare a gazelor naturale încheiat cu clientul final, noul furnizor are obligaţia de a întreprinde demersurile în vederea iniţierii şi derulării procesului de schimbare a furnizorului de gaze naturale.

Pe durata derulării procesului de schimbare a furnizorului este asigurată continuitatea în alimentarea cu gaze naturale a locului de consum.

DISTRIGAZ VEST SA

(anunț publicitar)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!