Stimate client DISTRIGAZ VEST SA,

Potrivit prevederilor Ordinului ANRE nr. 179/2015 cu modificările și completările ulterioare (Procedura privind verificările și reviziile tehnice ale instalațiilor de utilizare a gazelor naturale) obligația de efectuare a verificării/reviziei instalației de utilizare a gazelor naturale se află exclusiv în sarcina clientului final fiind realizată prin intermediul unui operator economic autorizat ANRE. Lista societăților autorizate ANRE poate fi consultată prin accesarea www.anre.ro.

Verificarea tehnică a instalației de utilizare a gazelor naturale se realizează periodic la maximum 2 ani sau la cererea clientului.

Revizia tehnică a instalației de utilizare  a gazelor naturale se realizează periodic la maximum 10 ani, în cazul neutilizării instalației o perioadă de timp mai mare de 6 luni sau la cererea clientului final după orice eveniment care ar fi putut afecta funcționarea în condiții de siguranță a instalației de utilizare.

În cazul în care operatorul de sistem constată faptul că la un loc de consum nu a fost efectuată verificarea sau revizia tehnică periodică a instalației de utilizare, acesta are dreptul să sisteze alimentarea cu gaze naturale a respectivului loc de consum, în ziua constatării, în conformitate cu prevederile legale în vigoare.

(anunț publicitar)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!