Comunicat de presă

03.05.2023

Finalizarea proiectului cu titlul

Consolidarea capacității unităţii de învăţământ Scoala Gimnaziala ”MISKOLCZY KAROLY MISCA” Sat Misca, Comuna Chislaz în vederea gestionării crizei COVID-19”, cod SMIS 146863, finanțat prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020

Scoala Gimnaziala ”MISKOLCZY KAROLY MISCA” Sat Misca, Comuna Chislaz, cu sediul str. Sat Misca, nr. 195, Chişlaz, jud. Bihor, cod postal 417180, România a derulat proiectul "Consolidarea capacității unităţii de învăţământ Scoala Gimnaziala ”MISKOLCZY KAROLY MISCA” Sat Misca, Comuna Chislaz în vederea gestionării crizei COVID-19", cod SMIS 146863, finanțat prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020, Axa Prioritara (AP) 10 Protejarea sănătății populației în contextul pandemiei cauzate de COVID-19, obiectiv Specific (OS) 1 Creșterea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19.

Contractul de finanțare a fost încheiat cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, în calitate de Autoritate de Management.

Valoarea totală a Contractului de Finanțare a fost de 750.685,76, din care valoare totală eligibilă 750.685,76 și valoare eligibilă nerambursabilă din FEDR 750.685,76 lei.

Perioada de implementare a Proiectului a fost de 16 luni, respectiv între data 01 martie 2022 și data 30 iunie 2023, aceasta cuprinzând, daca este cazul, și perioada de desfășurare a activităților proiectului înainte de semnarea Contractului de Finanțare, conform regulilor de eligibilitate a cheltuielilor.

Obiectivul general al proiectului l-a reprezentat cresterea capacitatii de gestionare a crizei sanitare COVID-19 a unitatii scolare Scoala Gimnaziala ”MISKOLCZY KAROLY MISCA” Sat Misca, Comuna Chislaz prin asigurarea infrastructurii funcționale și a resurselor materiale indispensabile pentru a putea aplica măsurile sanitare și de protecție minime în unitățile de învățământ.

Astfel, proiectul propus a contribuit la indicatorul de rezultat al POIM 2S132 - ”Capacitate adecvata de ingrijire si tratament a cazurilor de infectie cu virusul SARS-CoV-2/ de gestionare a crizei sanitare”. Indicatorul e unul calitativ: Inainte de interventia POIM: NU; Ulterior interventiei POIM:DA . Capacitate adecvata de ingrijire si tratament a cazurilor de infectie cu virusul SARS-CoV-2/ de gestionare a crizei sanitare a fost asigurata prin dotarea unitatii de invatamant preuniversitar de stat cu echipamente de protectie medicala/dispozitive medicale si/sau destinate asigurarii conditiilor igienico-sanitare minime necesare pentru prevenirea si diminuarea raspandirii potentiale a infectiei SARS-COV 2. Copii si cadrele didactice au fost protejate in fata COVID-19 prin faptul ca suprafetele au fost  dezinfectate permanent si au avut  dezinfectanti pentru maini si echipamente de proiectie.

Obiectivul general si scopul proiectului au fost  realizate prin intermediul urmatoarelor obiectivele specifice ale proiectului:

OS1. Asigurarea necesarului de echipamente de protectie de unica folosinta (120.000 de măşti de protecţie medicala, Mănuşi unică folosinţă latex/ cutie 50 buc -100 cutii, Halate unică folosinţă 40 gr- 1200 buc.) pentru elevii si persoanele implicate în activitatea educațională din cadrul Scolii Gimnaziale ”MISKOLCZY KAROLY MISCA” Sat Misca, Comuna Chislaz

OS2. Asigurarea necesarului de 5.565 litri de dezinfectanti pentru atat asigurarea conditiilor igienico-sanitare minime necesare desfasurarea activitatilor didactice in unitatea de invatamant preuniversitar - Scoala Gimnaziala ”MISKOLCZY KAROLY MISCA” Sat Misca, Comuna Chislaz cat si pentru a limita raspandirea virusului, precum și a efectelor extrem de grave ale acestuia.

OS3 Dotarea unitatii de invatamant preuniversitar de stat - Scoala Gimnaziala ”MISKOLCZY KAROLY MISCA” Sat Misca, Comuna Chislaz cu 28 de dispozitive destinate testarii, monitorizarii, dezinfecției și sterilizării aerului necesare pentru a preveni răspândirea coronavirusului SARS-Cov-2;

Rezultate așteptate în urma implementării proiectului:

1. Activitatea Management de proiect a avut ca rezultat: asigurarea gestionarii corespunzatoare a procesului de implementare a proiectului;

2. Achizitie echipamente de protecție / dispozitive medicale - Asigurarea măsurilor sanitare și de protecție / achiziția bunurilor și serviciilor a avut ca rezultat: asigurarea dotarilor și echipamentelor necesare în contextul gestionarii crizei COVID 19;

3. Activitatea Informare si publicitate a avut ca rezultat: asigurarea acțiunilor obligatorii privind transparența pentru proiectele finanțate din fonduri europene, conform prevederilor Manualului de Identitate Vizuala.

Rezultatele au contribuit la desfășurarea activității educaționale în condiții de siguranță sanitară.

Informații suplimentare/date de contact:

Hodgyai Edit - Director - tel: 0786364819, email: dita.sanyi@gmail.com

Erdei Sandor - Manager proiect, tel. 0744159226, email: erdei.sandor@yahoo.com

Halas Ileana - responsabi achizitii , tel. 0770974534, mail: halas_ica@freemail.hu

Proiect co-finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regionala REACT-EU prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020

(anunț publicitar)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!