Anunţ important, venit de la conducerea companiei Pfizer. Persoanele care s-au vaccinat anti-Covid cu serul produs de companie vor avea nevoie, probabil, de o a treia doză de vaccin, iar apoi, fără îndoială, de câte o injecţie în fiecare an.

Declaraţiile au fost făcute de Albert Bourla, CEO Pfizer, joi, într-un interviu pentru CNBC, după cum arată Hotnews.ro. "O ipoteză plauzibilă este că probabil va fi necesară a treia doză, între 6 şi 12 luni, iar începând de acolo va exista o vaccinare din nou în fiecare an, dar toate acestea trebuie confirmate", a spus el, adăugând că "pe de altă parte, noile tulpini vor juca un rol cheie".

"Este extrem de important să reducem la maximum numărul persoanelor vulnerabile la virus", a adăugat Albert Bourla.

Alianţa Pfizer/BioNTech anunţase încă din februarie că studiază într-un studiu clinic efectele unei a treia doze de vaccin împotriva noilor tulpini. 

Administrat în două doze, vaccinul Pfizer foloseşte tehnologia inovatoare a ARN-ului mesager, care nu a mai fost folosită până în prezent, la fel ca serul produs de Moderna.

În acest stadiu, mai arată sursa citată, cele două vaccinuri sunt cele mai performante, cu o eficacitate de 95% pentru cel de la Pfizer/BioNTech şi 94,1% pentru Moderna.

Anterior, şi directorul celulei anti-Covid-19 din cadrul administraţiei Biden afirmase că americanii vor trebui să se aştepte să primească un rapel al vaccinului pentru a-i proteja împotriva noilor tulpini ale coronavirusului în circulaţie, care reprezintă "o provocare". "Studiem durata răspunsului anticorpilor", a spus doctorul David Kessler.