Aprilie 2023

Comunicat de presă privind începerea proiectului:
"INVESTIŢII PENTRU CONSOLIDAREA ACTIVITĂŢII DUPA PANDEMIA DE COVID-19 LA OCTASER SRL"

OCTASER SRL cu sediul în Municipiul Oradea, Str. TUDOR VLADIMIRESCU, Nr. 16, Ap. 11/A, Judet Bihor, cod de identificare fiscală RO17691067, înregistrată la Registrul Comerţului sub nr. J5/1352/2005,  derulează începând cu data 07.02.2023 proiectul intitulat: "INVESTIŢII PENTRU CONSOLIDAREA ACTIVITĂŢII DUPA PANDEMIA DE COVID-19 LA OCTASER SRL" (cod RUE: 1779 cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020, în baza Contractului de finanţare încheiat cu Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, în calitate de Autoritate de Management pentru Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020, nr. 734/POC/411/AS din data de 07.02.2023.   

Valoarea totală a Contractului de Finantare este de 3.915.437,11 lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă primită prin Programul Operaţional Competitivitate este de 2.397.466,34 lei, echivalentă cu 75% din valoarea totală eligibilă aprobată.

Obiectivul general al proiectului este reprezentat de ameliorarea efectelor provocate de criză în contextul pandemiei de COVID-19 şi al consecinţelor sale, pregătirea societăţii pentru a realiza o activitate economica ce se califica drept activitate care contribuie în mod substanţial la atenuarea schimbărilor climatice.

Obiectivele specifice:

1. Realizarea de investiţii care permit o contribuţie semnificativă la atenuarea schimbărilor climatice fără a prejudicia în mod semnificativ alte obiective de mediu

2. Realizare de investiţii care nu aduc prejudicii semnificative niciunuia dintre obiectivele de mediu;

3. Redresarea activităţii societăţii prin creşterea productivităţii (cifra de afaceri / nr. mediu de angajaţi) cu cel puţin 15% în anul 3 de sustenabilitate faţă de anul 2020

Rezultatele estimate:

1. Achizitia unui sistem de panouri fotovoltaice cu ajutorul caruia se produce energie electrica curata/verde din surse regenerabile (energie solara) care permite o contribuţie semnificativă la atenuarea schimbărilor climatice fără a prejudicia în mod semnificativ alte obiective de mediu (investitie ce reprezinta minim 20% din valoarea proiectului de investitii). Acest lucru insemna o crestere de 100% a capacitatilor de productie energie electrica din surse verzi fiindca capacitatea actuala este 0. De asemenea, din total energie electrica necesara activitatii, o parte semnificativa va fi produsa cu ajutorul panourilor fotovoltaice; utilizarea sistemului de panouri fotovoltaice inseamna o economie de minim 30% cu costul cu energia electrica fata de situatia in care societatea nu ar avea acest sistem si ar utiliza doar energie din surse conventionale

Sistem de climatizare cu pompă de căldură  - 1 buc., echipament tehnologic care se va utiliza în cadrul fluxului tehnologic horeca privind asigurarea climatizării necesare în cadrul locaţiei de implementare, prezentând o inovaţie tehnologică înaltă ce facilitează contribuţia semnificativă la atentuarea schimbărilor climatice prin reducerea consumului de energie cu minim 30% faţă de situaţia existentă precum si cu reducerea cu 30% la a emisiilor de GES fata de situatia actuală, toate acestea datorită sistemului bazat pe pompă de căldură aer – apă care utilizează agentul frigorific R32 care spre deosebire de vechiul agent R410A, reduce cu 68% impactul asupra încălzirii globale (GWP).

Motostivuitor electric 1 buc - Echipament 100% electric – motor cu propulsie electrica, 0 emisii de noxe (fara poluare cu gaze cu efect de sera), 0 zgomot (fara poluare fonica). Utilaj folosit pentru operatiunile de manipulare materiale in fluxul tehnologic.

2. Achiziţia de utilaje care nu aduc prejudicii semnificative niciunuia dintre obiectivele de mediu – se propune achiziţia de utilaje noi care respecta cele mai noi standarde în ce priveşte norma de poluare, încorporează tehnologii de reducere a consumului de combustibil si de reducere a emisiilor de noxe;

3. Creşterea productivităţii societăţii (cifra de afaceri / nr. mediu de angajaţi) cu cel puţin 15% în anul 3 de sustenabilitate faţă de anul 2020.

Proiect cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională, prin Programul Operaţional Competitivitate 2014-2020, Acţiunea 4.1.1 Investiţii în activităţi productive.

Date de contact beneficiar:

Persoana de contact: BUDA EMIL OCTAVIAN
Adresa email: emil@octaser.ro
Telefon: 0722484994

(anunț publicitar)

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!