Comunicat de presă

16 Octombrie 2018

Comunicat finalizare proiect

SC OCTASER SRL anunta finalizarea activitatilor proiectului “Achizitie echipamente la OCTASER SRL”, cod SMIS 113329. Proiectul a fost implementat prin intermediul unei finantari nerambursabile acordate prin Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională prin Regio–Programul Operațional Regional 2014-2020, în baza contractului de finanţare încheiat cu Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, în calitate de Autoritate de Management, prin Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord - Vest în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operațional Regional 2014-2020.

Beneficiarul, societatea OCTASER SRL, a obținut în urma finalizării proiectului următoarele obiective și rezultate:

Obiective specifice: OS1: Cresterea capacitatii de productie: articole de mobilier si decoratiuni; OS2: Obtinerea de finantare nerambursabila.

Rezultate: R1: Bunuri și servicii achiziționate: Echipament debitare cu jet de apa, echipamente IT; servicii de consultanta și publicitate, servicii de audit financiar; R2: Locuri de muncă create și menținute: 1 loc de muncă permanent creat și menținute încă 3 ani de la finalizarea implementării proiectului.

Proiectul a fost derulat in localitatea Oradea, regiunea Nord - Vest, si a avut o valoare totala de 546.989,33 lei, din care contribuția FEDR la finantarea nerambursabila a fost de 312.429,32 lei, iar contribuția din bugetul național a fost de 55.134,59 lei.

Impactul investiției la nivelul localității Oradea este atât unul social cât și unul economic. Impactul social este determinat de crearea și menținerea a unui loc de muncă nou, iar impactul economic este determinat de creșterea calității produselor oferite prin achiziționarea de echipamente performante.