Reuşita sistemului de colectare selectivă a deşeurilor este, sau ar trebui să fie, un scop comun al tuturor orădenilor, întrucât de acest sistem depinde dacă oraşul îşi va atinge sau nu ţintele privind cantitatea de deşeuri reciclabile valorificate.

Din acest motiv, operatorul licenţiat de salubritate RER Ecologic Service roagă toţi orădenii să anunţe la dispeceratul societăţii, la numărul de telefon 0259-433.195, dacă sesizează că vreun iglu (adică un recipient de tip clopot destinat exclusiv deşeurilor reciclabile) s-a umplut.

În toate cartierele Oradiei, RER Ecologic Service şi Primăria Oradea au amplasat 650 de igluuri, de trei culori: galbene pentru plastic şi metal, verzi pentru sticlă şi albastre pentru hârtie şi carton. Deşeurile colectate din aceste recipiente sunt transportate de utilajele RER la staţia de sortare a deşeurilor din Episcopia Bihorului, de unde gunoaiele iau drumul revalorificării.

De când au fost montate în igluuri s-au strâns diferite tone de deşeuri de la o lună la alta. Mai exact, în luna septembrie 2012 în igluurile verzi s-au adunat 4,12 tone, în cele galbene, 19,32 de tone, iar în cele albastre, 14,92 tone. În luna octombrie, din cele verzi s-au colectat doar 0,99 tone, din cele galbene, 17,46 tone, iar din cele albastre 13,86 tone.

În schimb, în noiembrie, RER Ecologic Service a colectat din recipientele verzi 14,5 tone de deşeuri reciclabile, din cele galbene 9,76 tone, iar din cele albastre 21,96 tone. În fine, în luna decembrie, s-au adunat 6,32 tone de deşeuri în igluurile verzi, 9,76 în cele galbene, respectiv 9,86 în cele albastre.