Grădina publică Ciuperca nu a făcut faţă ploilor din ultimele zile. Sistemul de drenaj de pe Dealul Ciuperca a cedat în această săptămână, iar platoul de la baza acestuia a fost inundat.

Un orădean care s-a plimbat miercuri pe Dealul Ciuperca a postat pe grupul de pe Facebook Oradea suntem noi mai multe fotografii cu apa băltind la poalele dealului, lucru care a stârnit reacţii din partea altor orădeni nemulţumiţi de situaţie. "Când vom ajunge să primim lucrări de calitate pentru banii noştri şi nu lucrări de propagandă?", a scris unul dintre ei.

Reprezentanţii Direcţiei de Managment Proiecte cu Finanţare Internaţională (DMPFI) din cadrul Primăriei Oradea spun că sistemul de drenaj ar trebui să funcţioneze, dat fiind că a fost proiectat tocmai pentru a face faţă irigaţiilor şi ploilor.

"Vom purta discuţii cu constructorul privind această situaţie, care mă miră. Pe Dealul Ciuperca nu s-a făcut cimentare, ci s-au pus dale tocmai pentru ca apa să se poată scurge. Dalele, la rândul lor, au fost montate pe o plasă care permite scurgerea apei", a declarat Eugen Negruţiu, consilier în cadrul DMPFI pentru BIHOREANUL.

Lucrările la grădina publică Ciuperca au fost realizate printr-un proiect european de asocierea formată din firmele Abed Nego şi Adenandra. Investiţia s-a ridicat la 1,9 milioane euro.