Electrocentrale Oradea a sistat joi seara furnizarea apei calde în tot oraşul după ce, în jurul orei 18.45, cazanul centralei termice care încălzea apa a cedat. "Cazanul în funcţiune a cedat, iar apoi a cedat şi cel care a început să funcţioneze în locul său. Oamenii au fost chemaţi şi au lucrat toată noaptea la repararea lor", a declarat pentru BIHOREANUL Eustafie Ilisei, purtătorul de cuvânt al Eletrocentrale.

Ilisei a mai precizat că avaria s-a produs din cauza coroziunii ţevilor care transportă aburul supraîncălzit la temperaturi de peste 1.000 de grade. "Acesta a fost un caz pe care nu l-am putut controla şi am fost nevoiţi să decuplăm întreg cazanul", a explicat Eustafie Ilisei.

Începând de vineri, de la ora 11, după ce centrala a revenit la parametri normali de funcţionare, a fost reîncepută furnizarea agentului termic primar către punctele termice, în vederea preparării apei calde de consum. "În cursul zilei de astăzi (n.r. vineri) apa va ajunge şi la consumatori, dar tot oraşul va fi acoperit abia mâine", a mai spus purtătorul de cuvânt al Electrocentrale.