Compania de Apă Oradea a transformat Ziua Mondială a Apei într-o săptămână de sărbătoare. Între altele, în perioada 18 – 22 Martie 2019 s-a desfăşurat o campanie de informare şi educare destinată celor 3.200 elevi din clasele 0 - IV din toate unităţile administrativ teritoriale aflate în aria de operare a CAO din Zona Metropolitană Oradea.

Semnificaţia zilei

Ziua Mondială a Apei se sărbătoreşte anual în data de 22 martie.

Tema stabilită pentru acest an de către United Nations Water este "Apă pentru TOŢI".

Scopul pentru Ziua Mondială a Apei 2019 este "Nu lăsăm pe nimeni în urmă". Toţi oamenii s-au născut liberi şi egali în demnitate şi drepturi. Oricine ai fi, oriunde te-ai afla, apa este dreptul tau de OM. Dreptul uman la apă dă tuturor, fără discriminare, apă suficientă, în condiţii de siguranţă, accesibilitate din punct de vedere fizic şi financiar, pentru uz personal şi uz casnic.

Ce este de făcut? - Până în anul 2030, toate programele de dezvoltare durabilă vor conlucra pentru a asigura întregii omeniri apă potabilă în condiţii de siguranţă.

Campania Companiei de Apă Oradea

În acest context, Compania de Apă Oradea a transformat Ziua Mondială a Apei într-o săptămână de sărbătoare. Astfel, în perioada 18 – 22 Martie 2019 s-a desfăşurat o campanie de informare şi educare destinată celor 3.200 elevi din clasele 0 – IV din toate unităţile administrativ teritoriale aflate în aria de operare a CAO din Zona Metropolitană Oradea. Acţiunea a fost o continuare fericită a campaniei lansate sub sloganul "Salvează apa – salvează planeta".

Au avut loc întâlniri la şcolile din aria de operare: Ceica, Drăgeşti, Lăzăreni, Copăcel, Vârciorog, Oşorhei, Tileagd, Nojorid, Sântandrei, Ineu de Criş, Hidişelu de Sus, Sânmartin, Paleu.

Mulţumim pe această cale reprezentanţilor autorităţilor locale şi conducerilor şcolilor din localităţile mai sus menţionate pentru deschiderea şi amabilitatea cu care au găzduit acest eveniment.

Peste tot, cei mici au urmărit cu entuziasm "Povestea picăturii de apă" şi au participat activ la lecţii, dovedind cunoştinţe temeinice de protecţia mediului. În unele şcoli, elevii au pregătit chiar ei momente artistice sau mici expoziţii pe tema apei.

Reprezentanţii Companiei de Apă Oradea au distribuit în total 3.200 de pachete elevilor din ciclul primar, pachete conţinând rechizite personalizate şi dulciuri.

Ne-am despărţit de prietenii apei din Zona Metropolitană Oradea cu promisiunea că ne vom reîntâlni în Săptămâna "Şcoala altfel", când vor veni să viziteze Uzinele de apă şi Staţia de Epurare din Oradea.

COMPANIA DE APĂ ORADEA