Oradea intră în era normalității. În parcul Olosig, copiii și tinerii cu dizabilități locomotorii au de-acum la dispoziție două aparate de joacă adaptate nevoilor lor.

Investiția a fost făcută din donații strânse de mai mulți voluntari, la inițiativa Asociației Deficienților Locomotori Oradea, ACS Progress Oradea, Asociației Frends Oradea, și în parteneriat cu Primăria municipiului și magazinul Decathlon.

Pentru achiziția acestor aparate de joacă s-au strâns 29.000 de lei la un eveniment caritabil, iar inaugurarea parcului incluziv a avut loc joi.

„Mulțumesc tuturor celor care au donat pentru acest proiect, în special echipei mele de organizare, care a răspuns prezent la orice problemă întâmpinată pe parcursul derulării proiectului. Mă înclin în fața fiecărui orădean în parte, tuturor voluntarilor și Primăriei municipiului Oradea, pentru montarea acestor aparate de joacă! Fă lucruri mici cu dragoste mare”, a declarat Ovidiu Milian, președintele ADL Bihor.

În prima zi în care aparatele au devenit funcționale, s-au bucurat de ele copiii de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă nr. 1 Oradea. Ele pot fi folosite orice persoană în scaun cu rotile.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!