Fuziunea unităţilor de învăţământ din Oradea, hotărâtă de Consiliul Local săptămâna trecută, s-a lăsat cu scandal. Conducerea Liceului Ortodox Roman Ciorogariu a adus la Primărie profesorii şi părinţii elevilor pentru a-i presa pe aleşi să voteze contra fuzionării cu Colegiul Tehnic Dimitrie Leonida şi, implicit, a mutării în imobilul din strada Republicii care, oricum, aparţine Episcopiei Ortodoxe.

Vicarul administrativ al Eparhiei, Radu Rus, şi directorul liceului, Gheorghe Lazăr Erdeli, au acuzat Primăria de abuz fiindcă a propus fuzionarea celor două şcoli pentru a reduce cheltuielile de personal administrativ, de la directori şi contabili până la secretare şi femei de serviciu.

Spre deosebire de părinţii aduşi ca "echipă de zgomot" şi care nici măcar nu ştiau pentru ce protestează, şefii liceului erau însă deplin conştienţi de ce fac scandal. Nu de alta, dar nevasta vicarului e contabilă la liceu, iar cea a directorului secretară, aşa că cei doi au toate motivele să ţipe ca din gură de şarpe. Pentru că le-ar putea scădea veniturile în familie...