Hidrologii au veşti bune şi rele deopotrivă pentru bihoreni. După zece zile în care, în bazinul hidrografic Crişuri, zilnic au fost depăşite cotele de apărare pe cursurile de apă, joi a fost prima zi fără asemenea depăşiri.

“În dimineața zilei de joi, 25 iunie, debitele râurilor au început să fie în scădere. În secțiunile de frontieră debitele sunt: pe Crișul Alb, la stația Chișineu Criș (AR) se înregistrează un debit de 3 ori mai mare decât media multianuală, pe Crișul Negru, la stația Zerind (AR) se înregistrează un debit de 2,5 ori mai mare decât media multianuală, pe Crișul Repede, la stația Oradea (BH) se înregistrează un debit de 2,3 ori mai mare decât media multianuală, iar pe râul Barcău, la stația Sălard (BH) se înregistrează un debit de 3,6 ori mai mare decât media multianuală”, se arată într-un comunicat transmis de ABA Crişuri.

Totuşi, codul portocaliu şi cel galben de inundaţii au fost prelungite, deoarece prognoza meteorologică arată că va mai ploua.

Codul portocaliu este valabil până vineri la ora 12 pe râurile: Ier - bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu, Barcău - bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior, Crişul Repede - bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior, Crişul Negru  - bazin superior şi afluenţi bazin mijlociu şi inferior.

Până vineri la ora 24, va mai fi în vigoare un cod galben de inundaţii, pe toate tronsoanele râurilor Ier, Barcău, Crişul Repede, Crişul Negru.