Susţinerea pentru fostul subsecretar de stat Raed Arafat, părintele SMURD, a creat o situaţie fără precedent în toată ţara. Pe YouTube a apărut chiar şi o piesă dedicată lui, semnată de "Pietonu cu Batque", în care hip hopperii le atrag atenţia politicienilor că vor să distrugă tot ce e bun, în vreme ce se bucură de privilegii. "Nu desfiinţaţi nimic, vă desfiinţăm noi pe voi!", spun versurile piesei "Apel de Urgenţă".

"Vreţi să distrugeţi tot ce e bun, nu vă lăsăm,
luptăm în continuare, nu abandonăm,
Să se audă în Cotroceni, până la preşedinte,
e ochi pentru ochi şi dinte pentru dinte.
Nu vă permitem să ne luaţi şi ultima salvare,
ce se fac mii de oameni dacă SMURD-ul dispare.
În fiecare zi se întâmplă zeci de accidente
în care vieţi depind doar de câteva momente
L-aţi atacat pe Arafat până a demisionat
Transformaţi sistemul sanitar într-un sistem privat
Nu desfiinţaţi nimic, vă desfiinţăm noi pe voi"

... sunt doar câteva din versurile dedicate lui Arafat, care vorbesc şi despre parlamentarii care dorm în parlament, în vreme ce medicii salvează vechi. Între altele, cântăreţii le reproşează parlamentarilor şi că nu le pasă de români, că se tratează "pe afară", în vreme ce noi - "în spitale vechi".

Cântecul cuprinde şi un citat din Raed Arafat, care vorbeşte despre faptul că, în vreme ce mulţi se uită la accidente "pentru divertisment", el se gândeşte la medicii care intervin în urgenţe, la cei care operează, dar şi la familiile victimelor.

Piesa a fost postată pe YouTube vineri seară şi în 21 de ore piesa a avut peste 2.300 de accesări.

Într-un comentariu postat pe celebrul portal, iniţiatorii ei au ţinut să precizeze, pentru a evita speculaţiile, că au făcut piesa "fără nici o datorie faţă de SMURD". "Cei de acolo probabil că nici nu ştiu că piesa exist, deci nu am fost cumpăraţi cu cine ştie ce fel de campanie sau propagandă cu o galeată de plastic şi două kilograme de zahăr. Nu există nici un profit de pe urma acestei piese, în afară de ceea ce e aici acum pe YouTube".

Pentru a asculta piesa, accesează galeria video sau click aici!