Familia unui bărbat din Ţeţchea face un apel disperat la donare de plasmă de către persoanele care au avut Covid-19 şi s-au vindecat. Bihoreanul Alexandru Stoica din Ţeţchea este internat, în stare gravă, la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Municipal din Oradea.

Nepoata bărbatului, Adriana But, care a și contactat BIHOREANUL cu rugămintea de a populariza cazul, afirmă că nu contează grupa de sânge a donatorului.

După cum se ştie, plasma cu anticorpi de la persoane care s-au vindecat de virus poate fi folosită ca tratament în unele cazuri severe de infecţie cu Sars-Cov-2.

Persoanele vindecate de Covid şi care doresc să-l ajute pe bihorean trebuie să apeleze la Centrul de Transfuzie Sanguină din Oradea, de pe strada Louis Pasteur nr. 30, de lunea până vinerea, între orele 7.30 şi 11.30.

Adriana But îi roagă pe donatori să specifice pe formular faptul ca donează pentru Stoica Alexandru internat la Spitalul Municipal din Oradea secţia ATI, iar dacă au nevoie de mai multe detalii să o contacteze la numărul de telefon 0754639121.

Potrivit datelor publicate pe pagina Centrului de Transfuzie, potenţialii donatori de plasmă pot dovedi istoricul de infecţie, între alte opţiuni, prin prezentarea unui test PCR şi a unui document eliberat de direcţiile de sănătate publică care atestă încetarea perioadei de izolare.

Mai multe detalii pot fi obținute și de la Centrul de Transfuzie Sanguină din Oradea, la telefon 0259 434 752.