Cei 108 pompieri români care au luptat cu incendiile din Grecia s-au întors în România, unde au fost aşteptaţi de premierul Florin Cîţu şi decoraţi cu emblema de onoare a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, pentru felul în care şi-au îndeplinit misiunea. Înainte de a porni spre România, pompierii au primit aplauze din partea grecilor.

Ceremonia de primire a pompierilor români a avut loc, luni, la Ciolpani, în judeţul Ilfov, în prezenţa premierului României, Florin Cîţu, ministrul de Interne, Lucian Bode, şi şeful DSU, dr. Raed Arafat.  

După ce au primit mulţumiri pentru felul în care au luptat cu incendiile de pădure din Grecia, cei 108 ofiţeri şi subofiţeri au fost înaintaţi în grad, "pentru actele exemplare de curaj şi pentru modul deosebit în care şi-au îndeplinit misiunea". 

În timp ce col. Florin Pop, comandantul misiunii, a fost decorat cu emblema de onoare a MAI, ceilalţi pompieri au primit Emblema de Onoare a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Din modulul de intervenţie au făcut parte şi doi pompieri ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana: plutonier Florin Mădălin Sălăgean şi plutonier major Cătălin Andrei Mada. 

În timpul misiunii lor pe insula Evia, pompierii români au primit multe laude din partea localnicilor, autorităţilor şi presei, pentru felul profesionist şi modern în care s-au organizat şi au acţionat pentru stingerea flăcărilor. 

Comunitatea locală s-a arătat recunoscătoare pentru efortul românilor de a le proteja proprietăţile şi vieţile. Unii localnici le-au dus ape reci pompierilor aflaţi în misiune, iar alţii i-au îmbiat cu gustări, cum a fost şi cazul unui băieţel care le-a dus plăcinte şi porumb fiert

Alţi greci i-au aşteptat în faţa mănăstirii unde se odihneau pompierii români pentru a-i aplauda şi a le mulţumi. De asemenea, convoiul cu militari români a fost aplaudat la plecarea din Grecia.