Comenzile vocale devin deja o banalitate. La modă vor ajunge gadgeturile pe care le controlăm cu puterea minţii şi, chiar dacă sună SF, ochelarii Google au deja o astfel de aplicaţie.

O reporteriţă CNN a dovedit că aplicaţia funcţionează: folosind ochelarii Google şi un electroencefalograf miniatural, anume conceput, a făcut o poză unui bol de fructe. Mai mult, tot fără nicio comandă vocală ori manuală, a postat fotografia pe Twitter!

Practic, aplicaţia MindRDR, concepută de "This Place", o companie londoneză, citeşte mintea oricărei persoane conectând informaţiile astfel primite la super-ochelarii Google.

"Îţi citeşte undele cerebrale şi le interpretează, ca să vadă cât de concentrat eşti. Apoi, ne folosim de asta ca să controlăm ochelarii Google", a explicat, citat de Ştirile Pro TV, Chloe Kirton, reprezentantă a companiei dezvoltatoare.

Practic, utilizatorul trebuie să se concentreze la ce vrea să facă şi, pe măsură ce este mai concentrat, acel lucru se întâmplă.

Deocamdată, aplicaţia este disponibilă doar pentru ochelarii inteligenţi Google. Însă ea ar putea fi de folos celor care nu-şi pot folosi mâinile sau vocea.