Poluarea cu pulbere de cenuşă de săptămâna trecută provenită de la CET nu a depăşit valorile maxim admise de legislaţie, a anunţat luni Agenţia pentru Protecţia Mediului Bihor, printr-un comunicat de presă.

"Din datele furnizate de staţiile automate care monitorizează poluanţii dioxid de sulf, dioxid de azot, monoxid de carbon, amplasate în cartierul Episcopia, respectiv la sediul APM Bihor, în perioada 1-6 februarie, s-a constatat un nivel mai ridicat al concentraţiilor măsurate, fără a se depăşi valorile maxim admise prevăzute de legislaţie", se arată în comunicatul trimis de APM Bihor şi semnat de directorul Ovidiu Dăescu.

Potrivit aceleiaşi surse, poluarea s-a produs din cauza condiţiilor meteo. "Poluarea sesizată a fost influenţată în primul rând, de condiţiile meteo nefavorabile care nu au permis dispersia poluanţilor în atmosferă, contribuind la acest fenomen atât agenţii economici prin activitatea lor, cât şi încălzirea locuinţelor", se mai arată în comunicat.

Citește pe această temă și: Zăpadă neagră. Zona Rogerius a fost acoperită cu cenuşă, iar orădenilor li se cere să stea în casă