În ultimele 24 de ore, încă 93 de bihoreni au fost depistaţi cu Covid-19, în urma prelucrăii a 571 de teste, iar un altul, infectat, a decedat.

Sursele BIHOREANULUI spun că noii diagnosticaţi provin din Oradea, Ştei, Valea lui Mihai, Marghita, Salonta, Săcueni, Beiuş, Sânmartin, Sântandrei, Ineu, Drăgeşti, Abrămuţ, Tăuteu, Tileagd, Borod, Diosig, Câmpani, Ciumeghiu, Batăr, Ţeţchea, Lugaşu de Jos, Tileagd, Hidişelu de Sus şi Vadu Crişului.

Potrivit unui comunicat transmis de Direcţia pentru Sănătate Publică Bihor şi Prefectură, numărul bolnavilor cu coronavirus a crescut astfel la 21.902, dintre aceştia 935 fiind cazuri active.

În acelaşi interval de timp bilanţul deceselor s-a ridicat la 945, cu unul mai mult decât în ziua precedentă.

În secţiile de Terapie Intensivă din judeţ numărul pacienţilor aflaţi în stare gravă cu Covid a ajuns la 40 de pacienţi, cu 5 mai mult decât joi.

În ceea ce priveşte campania de vaccinare, de joi dimineaţa până vineri dimineaţa 1.665 de bihoreni au primit o doză de vaccin anti-Covid, iar numărul celor care au fost vaccinaţi cu ameble doze a ajuns la 17.670.

Oradea, pe locul 4

În Bihor, incidenţa raportată la populaţia judeţului este de 1,49 la mia de locuitori, iar două unităţi administrativ-teritoriale se află în scenariul roşu, adică au peste 3 cazuri la mia de locuitori. Este vorba despre Sălacea cu 8,14 şi Valea lui Mihai cu 4,48.

Oradea ajuns pe locul patru, cu o incidenţă de 2,41 şi 544 de cazuri active din totalul de 935!

Vezi incidenţa în toate UAT-urile din Bihor în tabelul transmis de Prefectură:

Pe de altă parte, comunicatul arată că echipe mixte de poliţişti şi jandarmi continuă verificările în judeţ pentru a stabili dacă sunt respectate regulile sanitare impuse în timpul pandemiei. În urma controalelor, autorităţile au aplicat 158 de sancţiuni contravenţionale, din care 78 cu avertisment scris şi 80 cu amenzi în valoare de 25.500 lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.