O anchetă de amploare se desfășoară la Cluj, unde 60 de polițiști și 86 de jandarmi sunt cercetați penal, pentru că au fraudat bugetul de stat cu voucherele de vacanță, scrie libertatea.ro.

Concret, oamenii legii ar fi vândut tichetele către hoteluri, la prețuri mai mici decât valoarea lor, și fără să beneficieze de serviciile turistice. „Sunt cercetate 60 de persoane din cadrul Inspectoratului. Conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Cluj acordă sprijin anchetei demarate de către unitatea de parchet, în vederea clarificării situației de fapt și deservirii intereselor justiției”, au transmis reprezentanții IPJ Cluj. Cercetările se fac pentru înșelăciune și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Cel care le-a cumpărat tichetele de vacanță a falsificat actele de cazare și a decontat voucherele, ca și când ar fi fost folosite.

În dosar mai sunt cercetați și jandarmi de la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Alexandru Vaida Voevod” Cluj. „Cu privire la informaţiile apărute în spaţiul public, vă confirmăm că 34 de angajaţi din cadrul unităţii noastre sunt parte într-un dosar penal aflat în instrumentarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Militar Cluj, care vizează infracţiuni de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată, cu privire la decontul unor servicii turistice. (…) Menţionăm că nu tolerăm comportamente sau acţiuni care aduc atingere demnităţii militare şi că în plan intern, a fost recuperat integral prejudiciul de la personalul implicat”, se arată în comunicatul instituției, potrivit News.ro.

De asemenea, Gruparea de Jandarmi Mobilă „Ştefan Cicio-Pop” Cluj-Napoca a transmis că în dosar sunt cercetaţi şi 52 de angajaţi ai unităţii.