Bihorenii vor să muncească! Peste 1.800 de persoane au trecut, vineri, pe la Casa de Cultură a Sindicatelor, la cea mai mare bursă generală a locurilor de muncă din ultimii ani, organizată de Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Bihor.

Chiar la deschiderea bursei, la ora 9 dimineaţa, sute de oameni au năvălit peste reprezentanţii celor 63 de firme prezente, în căutarea job-ului perfect. Majoritatea celor în căutarea unui loc de muncă erau persoane între 30 şi 50 de ani, dar printre candidaţii la interviuri s-au regăsit şi tineri, chiar proaspăt absolvenţi de facultate.

"În total, s-au ţinut 2.147 de interviuri, existând persoane care au mers la standurile a două, chiar trei firme. Opt persoane au fost angajate pe loc, iar peste 800 de persoane au fost selectate pentru angajare, adică vor mai avea o întâlnire cu persoane din conducerea firmei, deoarece la bursă au fost reprezentanţi fără putere de decizie", a declarat pentru BIHOREANUL directorul AJOFM Bihor, Békési Csaba.

Cele mai multe locuri de muncă le-au oferit companiile de producţie. De pildă, Faist Mekatronic a scos la mezat 96 de locuri de muncă, Class Furn a căutat 40 de cusători, tâmplari şi tapiţeri, iar PGS Sofa&Co alţi 53 de muncitori. În căutare de angajaţi este şi Turism Felix, care are nevoie de 58 de angajaţi, precum ospătari, bucătari, cameriste, barmani ori asistenţi medicali pentru balneofizioterapie.

La bursă au fost prezente şi patru companii specializate în recrutarea de forţă de muncă, care au căutat angajaţi atât pentru firme orădene, dar şi pentru firme din străinătate, din domeniul hotelier şi al turismului.