Numărul cazurilor de Covid-19 la zi creşte alarmant în judeţul Bihor. În ultimele 24 de ore, 184 de bihoreni au fost diagnosticaţi cu virusul, după cum arată cea mai recentă raportare transmisă, miercuri, de Direcţia de Sănătate Publică Bihor şi Prefectură. 

Noile cazuri au fost depistate după prelucrarea a 1.828 de teste, ceea ce arată o rată de pozitivare de 10,26%, în creştere faţă de ziua precedentă. 

Dr. Daniela Rahotă, şefa Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, a declarat BIHOREANULUI că printre noile cazuri se numără inclusiv 23 de focare familiale - copii şi părinţi - răspândite în mai multe localităţi.

Astfel, numărul cazurilor active în judeţ a urcat la 861. Dintre acestea, 16 persoane sunt în stare gravă, fiind internate în secţiile de anestezie-terapie intensivă din spitalele din Bihor.

Bilanţul total al îmbolnăvirilor de la începutul pandemiei a ajuns la 51.325, iar cel al deceselor a crescut la 2.590, cu 4 victime mai multe decât în ziua precedentă.

Și bilanţul vindecărilor a crescut, ușor, la 47.874, cu 16 mai mult faţă de raportarea de marţi.

Este cert că şi incidenţa cazurilor la mia de locuitori a crescut în comunele şi oraşele bihorene, cea mai mare fiind înregistrată în continuare în comuna Şuncuiuş (3,97), cu 12 cazuri active.

Între timp şi incidenţa în municipiul Oradea este în creştere, odată cu depistarea noilor cazuri. Miercuri aceasta era de 1,33 la mie, cu 299 de cazuri active.

Vezi incidenţa în toate unităţile administrativ-teritoriale din Bihor:

În altă ordine de idei, în ultimele 24 de ore 790 de persoane s-au prezentat la centrele de vaccinare din Bihor pentru a primi o doză de ser anti-Covid.

Bilanţul total al bihorenilor vaccinaţi cu schema completă a ajuns la 208.868, iar 56.957 au primit şi doza booster.