Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă vine în spijinul şomerilor cu o ofertă generoasă de joburi scoase la concurs de firmele bihorene.

Potrivit unei informări din partea instituţiei, săptămâna aceasta sunt disponibile 192 de locuri de muncă, dintre care 172 sunt în Oradea. La mare căutare sunt absolvenţii cu studii medii, dar şi personalul cu înaltă calificare.

Oferta AJOFM Bihor arată că cele mai multe posturi pentru cei cu studii superioare sunt scoase la concurs de Universitatea Oradea, care caută 7 profesori universitari, 10 conferenţiari şi 11 lectori. Alte instituţii sau firme caută medici veterinari, ingineri mecanici, proiectanţi şi economişti, dar şi programatori şi ingineri de sistem. În total, la categoria studii superioare sunt disponibile 52 de posturi.

Personalul cu calificare medie - liceu şi şcoală profesională - beneficiază de cea mai mare ofertă: 75 de locuri de muncă vacante. Meseriile cele mai căutate sunt din domeniul construcţiilor, unde sunt oferite câte 5 locuri de muncă pentru zidari, asfaltatori şi pavatori. Pentru meseria de sudor sunt scoase la concurs 7 posturi, în vreme ce pentru şoferi sunt disponibile 11 joburi. Oferta conţine locuri de muncă şi pentru şomerii calificaţi în profesiile de fochist, vulcanizator, turnător, instalator, recepţioner, vânzător sau referent resurse umane.

În ceea ce priveşte mâna de lucru necalificată, sunt disponibile 45 de joburi pentru muncitori necalificaţi şi femei de serviciu. Alte câte 10 locuri de muncă vacante pentru muncitori necalificaţi de sunt în fabrici de confecţii din localităţile Aleşd şi Beiuş.