Aproape 300 de candidaţi pentru posturile din Poliţia de Frontieră Oradea au căzut testarea psihologică. Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Oradea a început, în luna septembrie, procedura de ocupare - prin încadrare directă, trecere în corpul ofiţerilor a agenţilor cu studii superioare sau reîncadrare - a unor posturi vacante, în vederea completării deficitului existent la nivelul instituţiei.

Pentru ocuparea a 109 posturi vacante de agenţi de poliţie din structuri operative s-au înscris 1.147 candidaţi, iar pentru cele 3 posturi de agenţi specialişti s-au înscris 116 candidaţi prin încadrare directă ca poliţist, din rândul persoanelor care îndeplinesc condiţiile legale, criteriile specifice şi cerinţele pentru ocuparea posturilor vacante.

"Dintre aceştia, la testarea psihologică s-au prezentat 902, fiind declaraţi apţi 624 de candidaţi. Totodată, pentru postul de ofiţer specialist s-au înscris 5 candidaţi, din care 2 s-au prezentat la testarea psihologică, fiind declaraţi apţi", a precizat, miercuri, comisarul-şef Laura Bondar, purtătorul de cuvânt al ITPF Oradea.

Lista candidaţilor declaraţi apt psihologic, informaţii complete privind desfăşurarea celorlalte probe de concurs şi criterii de departajare, tematica şi bibliografia necesare susţinerii concursului/examenului sunt postate pe pagina www.itpforadea.ro, precum şi la avizierul unităţii.

"Candidaţii care au trecut testul psihologic trebuie să se prezinte la sediul unităţii, pentru a le fi eliberate trimiterile pentru întocmirea fişei medicale-tip de încadrare în M.A.I", a mai arătat Laura Bondar.