Întrecerile de karate desfăşurate sâmbătă la centrul comercial Oradea Shopping City au reunit un număr impresionant de concurenţi, 286, care au reprezentat 33 de cluburi din întreaga ţară.

Evenimentul a constituit cea de-a V-a ediţie a Campionatului Naţional Şcolar de Karate şi Discipline Asociate, respectiv ediţia a XVI-a a Cupei "Palatului-Shogunul", ediţie desfăşurată sub egida Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN) la karate open.

În urma desfăşurării regalului sportiv, în clasamentul general pe cluburi, secţiunea aparţinând de Ministerul Educaţiei Naţionale (MEN), pe primul loc s-au situat karateka orădeni ai clubului organizator CS Palatul Copiilor - Shogunul Oradea. Acesta a fost urmat de cei de la Palatul Copiilor - C.S.M. Şcolar Reşiţa, iar pe poziţia a III-a, Clubul Copiilor şi Elevilor Lupeni - Petrila.

În cea ce priveşte competiţia în care au fost angrenate cluburile aparţinând de Federaţiile de Karate şi Arte Marţiale, pe locul I în clasamentul general s-a situat Clubul Sportiv Champions Club Karate Hunedoara, urmat pe locul secund de Clubul Sportiv "Nippon M" Karate Timişoara şi pe poziţia a III-a de Clubul Sportiv Sport Star Anina.

De precizat faptul că CS Palatul Copiilor - Shogunul Oradea, condus de profesorul Ioan Vaida, a organizat întrecerile, a participat cu 50 de sportivi, care, în total, au reuşit să obţină 25 de titluri de campioni nationali şcolari.