Campania "Mă creşte singură", organizată de Lotus Center în colaborare cu Fundaţia Pro Valoare, a ajuns miercuri la final, astfel că 283 de mămici care îşi cresc singure copiii cu vârste de până la 6 ani vor primi un ajutor financiar pentru a le cumpăra cadouri micuţilor lor, de Sărbători.

"În total, am strâns 71.777 lei, în urma donaţiilor şi sponsorizărilor, astfel că fiecare din cele 283 de mămici înscrise va primi câte un voucher de cumpărături în valoare de câte 250 lei, pentru achiziţionarea de alimente, îmbrăcăminte, încălţăminte, cărţi, rechizite sau jucării", a anunţat Beatrice Szuhai, responsabil marketing la Lotus Center.

Din suma totală, 16.777 lei s-au strâns în cadrul unei licitaţii organizate miercuri, în sala de evenimente a Lotus Center. La întâlnire au participat, pe lângă reprezentanţi ai sponsorilor campaniei, oficialităţi precum prefectul Claudiu Pop, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Ioan Mang, şeful Finanţelor bihorene, Ioan Mihaiu, şeful Inspectoratului Teritorial de Muncă, Mircea Rotar, ş.a.

În cadrul evenimentului, doritorii au putut achiziţiona atât piese de argint, din colecţia personală a proprietarului Lotus Center, Alexandru Mudura, cât şi hăinuţe pentru copii, ca de pildă rochiţe sau paltonaşe create de designerul Diana Barbur, care şi-a deschis recent un magazin în centrul comercial.

La licitaţie, şeful Finanţelor, Ioan Mihaiu, a cumpărat, cu 260 lei, un paltonaş din lână pentru fetiţe cu vârste de 3-4 ani, iar şeful PSD Bihor Ioan Mang a cumpărat o rochiţă roz, la acelaşi preţ, pentru copile de până la 5 ani. Cele mai scumpe obiecte au fost două şfeşnice din argint, care au costat nu mai puţin de 12.000 lei, achiziţionate de unul dintre sponsorii campaniei, Herald Impex.

Vocucherele-cadou vor fi înmânate mămicilor în preajma sărbătorilor.

În 2009, prima ediţie a campaniei "Mă creşte singură" a făcut Crăciunul mai frumos pentru 240 de mame, în 2010 au primit ajutor 317 mame, în 2011 au fost ajutate 265 de mame, iar în 2012 aceeaşi campanie socială a ajutat 272 de femei care îşi cresc singure copiii.