În județul Bihor, sunt 2.929 cazuri Covid active, după cum arată vineri cea mai recentă informare a Direcției de Sănătate Publică și a Prefecturii, după ce în ultimele 24 de ore au fost diagnosticate cu virusul încă 291 de persoane.

Numărul de noi cazuri este în scădere după trei zile consecutive cu recorduri de peste 300 infectări zilnice.

Potrivit autorităților, cele 291 de noi infectări au fost confirmate după efectuarea a 1.432 teste, ceea ce înseamnă că o cincime din total au avut rezultate pozitive.

Numărul îmbolnăvirilor a urcat astfel la 33.917 de la începutul pandemiei, dintre care 29.319 s-au încheiat cu vindecări. Alte 1.669, însă, s-au soldat cu decese, după ce în ultima zi au murit încă 8 pacienți infectați.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, vineri dimineață, în spitalele din Bihor erau internate 420 de persoane infectate, dintre care 33 sunt din alte județe. În ce privește gradul de ocupare din secțiile de Terapie Intensivă, comunicatul DSP și al Prefecturii arată că vineri dimineață erau 58 de pacienți la ATI.

În ce privește rata de răspândire a virusului pe localități, cea mai mare incidență raportată la mia de locuitori se înregistrează în Spinuș (14,85), Țețchea (12,42), Ceica (9,09), Chișlaz (7,91), Lunca (7,22) și Hidișelu de Sus (7,05). Opt unități administrativ-teritoriale au o incidență mai mare de 6 la mia de locuitori (Tărcaia, Sântandrei, Sânmartin, Sălard, Girișu de Criș, Căbești, Cetariu și Toboliu), iar alte 15 localități peste 4 la mie.

Între acestea din urmă se numără și municipiul Oradea, cu o incidență de 5,73 la mia de locuitori, tot mai aproape de pragul de 6/1.000, care, conform unei Hotărâri de Guvern adoptate la finele săptămânii trecute, ar putea impune noi restricții, de la carantina de weekend și înăsprirea condițiilor de acces în restaurante ori săli de spectacole și la evenimente private până la obligativitatea purtării măștii de protecție inclusiv în spațiile deschise.

Pe de altă parte, potrivit informării DSP și Prefecturii, în cursul zilei de joi au mai fost vaccinate în Bihor aproape 2.000 de persoane, mai precis 1.980, cele mai multe de după relaxarea din primăvară. În Bihor sunt, potrivit autorităților, 147.589 de persoane complet vaccinate, iar 8.660 persoane au primit și a treia doză de vaccin, așa numita doză booster.

Vezi mai jos rata de incidență pe fiecare unitate administrativ - teritorială în parte!