Un număr de 3.989 de cărţi vechi şi de patrimoniu nu au putut fi identificate în urma inventarului făcut la Biblioteca Pedagogică de Ministerul Educaţiei. Ministrul Remus Pricopie a precizat că din cele aproape 4.000 de cărţi care nu au fost găsite la inventar 189 datează din perioada 1642 - 1850.

"Am înţeles de ce nu s-a dorit realizarea inventarului. Un inventar aşa cum scrie la carte a fost făcut ultima dată în 1984", a spus ministrul.

Potrivit acestuia, şi alte nereguli au fost constatate la Biblioteca Pedagogică, printre acestea faptul că fostul director s-a numit singur, iar contabilul şi-a dat un salariu mai mare decât cel legal cu 1.000 de lei.

Acesta a precizat că personalul bibliotecii a îngreunat procesul de transfer către Biblioteca Centrală Universitară şi a continuat să folosească ştampilele instituţiei şi după publicarea în Monitorul Oficial a Ordonanţei de Urgenţă privind trecerea Bibliotecii Pedagogice la BCU.

El a mai spus că s-a solicitat şi sprijinul Corpului de control al premierului şi că deocamdată nu a făcut nicio plângere penală întrucât pentru acest lucru trebuie adunate toate datele. Ministrul a admis însă că va fi sesizat Parchetul în cazul în care se confirmă prejudiciul.