Instituţia Prefectului Bihor a informat, marţi, că la punctul de trecere a frontierei Borş a fost confiscat, cu o zi înainte de Paşte, un transport cu 38.750 de măşti destinate exportului.

Materialele clasificate oficial drept "măşti chirurgicale nesterile" nu pot fi exportate în această perioadă conform unui ordin emis de ministrul Sănătăţii.

"În cursul zilei de astăzi, 21 aprilie, prefectul Dumitru Ţiplea a emis o cerere către comandantul acţiunii, secretarul de stat dr. Raed Arafat, prin care solicită ca măştile confiscate să fie distribuite în judeţul Bihor, către cadrele Ministerului Afacerilor Interne şi comunităţile cu risc ridicat de răspândire a noului coronavirus", a transmis Cancelaria Prefectului.

Măştile au fost confiscate în baza ordinului nr. 428/2020 emis de Ministrul Sănătăţii, care prevede suspendarea temporară a distribuţiei în afara teritoriului României a dispozitivelor medicale şi a materialelor sanitare utilizate în prevenţia Covid-19.

Deocamdată materialele de protecţie se află în custodia Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Crişana" al judeţului Bihor.