După prelucrarea, în ultima zi, a 1.235 de teste, în judeţul Bihor au fost descoperite încă 251 de cazuri de infecţie cu SARS-CoV-2, au transmis, duminică dimineaţa, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică şi cei ai Instituţiei Prefectului. Astfel, numărul cazurilor active din Bihor a urcat la 4.460.

În total, de la debutul pandemiei, au fost confirmate 37.070 de cazuri, dintre care 30.861 au fost declarate vindecate. 

Potrivit comunicatului oficial, Oradea este UAT-ul cu cele mai multe cazuri active din judeţ, mai precis 2.096, incidenţa urcând la 9,6 cazuri la mia de locuitori. De altfel, în Oradea sunt în vigoare o serie de restricţii, după depăşirea incidenţei de 7,5 la mia de locuitori, între acestea numărându-se şi "carantina" de noapte. 

Dintre bolnavii cu Covid-19 din Bihor, 66 de persoane se află internate, în stare gravă, pe secţiiile ATI din Oradea. De asemenea, conform celei mai recente informări a autorităţilor, de sâmbătă dimineaţa până duminică dimineaţa s-au mai înregistrat 7 decese în rândul celor infectaţi cu SARS-CoV-2, bilanţul negru ajungând la 1.749 în Bihor. Cu o zi înainte, sâmbătă, au fost raportate 13 decese într-o singură zi, ceea ce înseamnă un record pentru valul IV al pandemiei.

În ceea ce priveşte campania de vaccinare, sâmbătă au primit câte o doză de ser anti-Covid 1.472 de persoane. În total, transmite Instituţia Prefectului, în Bihor sunt 151.743 de persoane vaccinate cu schema completă. De asemenea, 15.047 de bihoreni sunt vaccinaţi deja şi cu doza "booster". 

Vezi mai jos numărul de cazuri active şi incidenţa în fiecare UAT al judeţului Bihor!