Prima ediţie a evenimentului Oradea City Running Day a blocat, duminică, o parte din centrul oraşului. În Piaţa Ferdinand, încă de la ora 9, concurenţii şi-au făcut încălzirea şi au făcut exerciţii de fitness şi zumba alături de instructori de la Fitness Mania.

Startul în cursele de semimaraton (21 de kilometri), ştafetă semimaraton (fiecare sportiv a alergat 10,5 kilometri), cursa populară (4,5 kilometri) şi ştafeta firmelor (echipe de cinci, 4,2 kilometri fiecare) a fost dat la ora 10 fix. Conduşi de organizatorii urcaţi pe biciclete, cei aproape 500 de concurenţi au pornit pe traseul care-i ducea pe Strada Iosif Vulcan, prin Parcul Traian, urmând apoi coborârea pe Mihai Eminescu până la Piaţa Creangă, iar de acolo s-au întors pe traseul Roman Ciorogariu-Ady Endre-Piaţa Ferdinand.

În mai puţin de 15 minute, primii sportivi de la semimaratonul de 21 de kilometri au şi făcut primul tur de 4,5 kilometri, urmaţi îndeaproape de doi participanţi la cursa populară, care au şi ajuns la finish. Toţi participanţii la cursa populară au fost întâmpinaţi cu medalii la întoarcere.

În schimb, cei care s-au încumetat să alerge în cursele de 21 de kilometri şi au ajuns pe unul dintre primele 3 locuri ale categoriilor au fost premiaţi cu bani (locul I - 600 de lei, locul II - 400 de lei, locul III - 200 de lei), cupe şi medalii.

Cursa copiilor destinată celor cu vârste între 6 şi 13 ani a început la ora 11.30, iar concurenţii au avut de parcurs, însoţiţi de părinţi, doar un kilometru. Printre participanţii la cursele Oradea City Running Day s-au numărat şi consilierul local UDMR Iulius Delorean şi preşedintele Mişcării Verzilor Bihor, Horea Vuşcan.

Înscrierea la probele evenimentului nu a fost gratuită. În cursa populară taxa a fost de 20 de lei, suma crescând la 60 de lei în cursa de semimaraton şi 250 de lei în ştafeta firmelor. Banii strânşi astfel vor fi donaţi, în funcţie de cerinţa alergătorului, unuia dintre ONG-urile Asociaţia Down Oradea, Asociaţia Caritas Eparhial Oradea, Asociaţia SOS Autism Bihor şi Fundaţia Română pentru Copii, Comunitate şi Familie.

Cursa Oradea City Running Day a fost organizată de clubul sportiv X-Terra în colaborare cu Primăria Oradea şi Direcţia pentru Sport şi Tineret Bhor.