În ultimele 24 de ore, încă 4.916 de români au fost diagnosticaţi cu virusul Covid-19, a informat, miercuri, la ora 13, Grupul de comunicare strategică (GCS) de la nivelul Guvernului. Cele aproape 5.000 de cazuri noi de infecţie cu Sars-Cov-2 au fost descoperite în urma prelucrării a 15.701 de teste.

135 de decese

Bilanţul total al infectărilor, de la începutul pandemiei şi până în prezent, a ajuns la 484.550 de cazuri.

GCS a mai transmis că, în acelaşi interval de timp, 135 de persoane, purtătoare ale virusului Covid-19 au decedat, 84 fiind bărbaţi şi 51 femei. "123 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienţi care au prezentat comorbidităţi, 7 pacienţi decedaţi nu au prezentat comorbidităţi, iar pentru 5 pacienţi decedaţi nu au fost raportate comorbidităţi până în prezent", se arată în comunicatul GCS.

În ceea ce priveşte numărul persoanelor bolnave de coronavirus şi internate în spitalele din ţară, acesta se menţine ridicat. Miercuri, 13.529 de persoane erau internate, dintre care 1.260 se aflau în stare gravă, la secţia ATI.

În Bihor, incidenţă de 3,84

În ceea ce priveşte situaţia la nivelul judeţului Bihor, GCS a comunicat că au apărut 110 cazuri noi, informaţie transmisă miercuri dimineaţa şi de autorităţile locale (Prefectură şi DSP Bihor). În total, de la începutul pandemiei şi până în prezent în Bihor au fost înregistrate 14.284 de cazuri.

Conform autorităţilor centrale, incidenţa infectărilor din judeţ este de 3,84 la mia de locuitori. Astfel Bihorul se află pe locul 12 în topul judeţelor cu cea mai mare incidenţă a îmbolnăvirilor.

Cea mai mare rată de infectări din ţară se înregistra miercuri, în continuare, în Constanţa cu 7,35 de cazuri la mia de locuitori. Locul secund îi revine judeţului Ilfov cu 6,57 cazuri la mia de locuitori, urmat de Sibiu (6,32 la mie), Cluj (5,96 la mie), Bucureşti (5,69 la mie) şi Braşov (5,62 la mie).

În ordine descrescătoare, clasamentul continuă cu Arad (4,98 la mie), Argeş (4,96 la mie), Alba (4,61 la mie), Timiş (4,09), Prahova (3,88) şi Bihor (3,84 la mie).

Chiar şi aşa, rata incidenţei în Bihor a scăzut mult în ultima perioadă, după ce în 14 noiembrie aceasta era de 5,95 de cazuri la mia de locuitori, iar judeţul ocupa locul 5 în topul naţional.

Vezi mai jos situaţia pe judeţe!

Referitor la "cazurile noi nealocate pe judeţe", GCS face precizarea că numărul acestora este determinat de modificările aduse platformei electronice prin care sunt raportate şi centralizate rezultatele testelor pentru noul coronavirus. Astfel, conform noii metodologii, centrele de testare introduc în mod direct rezultatele testelor realizate, urmând ca de la nivelul Direcţiilor de Sănătate Publică să fie realizată ancheta epidemiologică şi atribuite cazurile pozitive judeţului/localităţii de care aparţin persoanele infectate.