Potrivit unui comunicat trimis miercuri de Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră (IJPF) Bihor, în noaptea de 29 spre 30 martie, între între orele 23 şi 01, la Punctul de Trecere a Frontierei Borş, au fost descoperite un mare număr de ţigarete transportate în patru autoturisme din judeţul Sălaj. "A fost depistată pe sensul de intrare în tară, în patru autoturisme, cantitatea totală de 6.433 pachete tigarete de provenientă ucraineană, însumând 128.660 de fire", se precizează în comunicatul IJPF Bihor.

La volanul maşinilor se aflau cetăţeni români, cu domiciliul în judeţul Sălaj. "Persoanelor implicate li s-au întocmit actele premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de deţinere în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 de tigarete, faptă prevazută şi sancţionată de O.U.G. 54/2010", se mai precizează în comunicat.

Atât ţigaretele, în valoare de aproximativ 60.000 de lei, cât şi autoturismele cu care erau transportate, au fost reţinute de către poliţistii de frontieră, cercetările fiind continuate. "Cazul a fost preluat de către un procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, care va coordona cercetările în cauză. Poliţiştii de frontieră sunt atenţi la astfel de transporturi, întrucât se înregistrează tot mai multe tentative de a introduce ţigarete din Ucraina, prin frontiera de Vest şi nu cea de Est, ca până acum", a explicat subinspectorul Cătălin Simuţ, purtătorul de cuvânt al IJPF Bihor.

Potrivit sursei citate, chiar dacă cele patru autoturisme erau din acelaşi judeţ, poliţiştii de frontieră bihoreni nu suspectează că şoferii şi transporturile ar face parte din aceeaşi reţea infracţională.