Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor a prezentat joi situaţia la zi a notificărilor primite privind concedierile colective pe care firmele bihorene, sau cu reprezentanţă în judeţul Bihor le-au anunţat pentru ultimul trimestru al anului.

"Disponibilizările colective din trimestrul patru al anului se referă la 693 de persoane cu domiciliul în Bihor şi provin de la 12 firme, care pot fi înregistrate cu sediul şi în alte judeţe", a spus directorul AJOFM Bihor, într-o conferinţă de presă.

Din cele 693 de persoane care au fost sau vor fi disponibilizate în ultimele luni ale anului, 356 aparţin firmelor deţinute de fraţii Ioan şi Viorel Micula. Astfel, în luna octombrie, firma European Drinks a concediat 255 de persoane, European Food 21 de persoane (după ce în luna septembrie au pus pe liber alte 254 de bihoreni şi 129 de persoane din alte judeţe, în două tranşe), iar firma Transilvania Security a anunţat că în luna noiembrie va concedia 80 de persoane.

Celelalte firme care au anunţat concedieri colective a angajaţilor bihoreni în următoarea perioadă sunt: SC Arfungo Comimpex Auşeu (18 persoane, în noiembrie), SC Turism Crişul SA Tinca (14 persoane, în decembrie), SC Simterac SA Vadu Crişului (27 de persoane, în decembrie), SC Conpila SRL Oradea (32 de persoane, în decembrie), SC Marconst SRL Marghita (93 de persoane, în ianuarie 2012), SC Conpet SA Ploieşti (3 bihoreni concediaţi, luna decembrie), SC Arabesque SRL (5 persoane, în decembrie), SC Acomin SA Cluj - Grup Şantiere Bihor (84 de persoane, în decembrie), Administraţia Naţională de Îmbunătăţiri Funciare, Sucursala Someş-Criş U.A. Bihor (55 de persoane, decembrie), SC Bidepa CIT Services SRL (6 persoane, decembrie).