Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor are în evidenţă, în această săptămână, 672 de locuri de muncă vacante, toate în municipiul Oradea.

O sută dintre aceste joburi sunt pentru bihorenii care au studii superioare, printre angajatorii care le oferă numărându-se şi mai multe instituţii publice. De exemplu, Universitatea din Oradea, care caută patru administratori financiari, trei asistenţi universitari pe perioadă determinată ori doi ingineri IT.

Totodată, Prefectura Bihor are nevoie de un consilier asistent, un jurist, un consilier superior, şi un debutant, dosarele de concurs putând fi depuse până pe 10 februarie.

Angajări se mai fac la Poliţia Locală Oradea, care caută şase poliţişti cu experienţă dar şi un şef de birou la Ordine Publică, ori la Spitalul Clinic CF Oradea, unde este nevoie de un referent de specialitate.

Dintre cele 396 de locuri de muncă dedicate bihorenilor absolvenţi de studii medii sau şcoală profesională, un număr semnificativ sunt pentru muncitorii calificaţi în sectorul hotelier, precum bucătari, cameriste, ospătari. La mare căutare sunt şi şoferii, îndeosebi de autocamion.

Lista AJOFM Bihor mai cuprinde 176 de locuri de muncă pentru muncitori necalificaţi.