Bihorenii care sunt în căutarea unui loc de muncă pot aplica pentru unul dintre cele 695 de locuri de muncă vacante declarate de companiile şi instituţiile din judeţ la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bihor.

Potrivit listei săptămânale publicate de această instituţie, din totalul job-urilor declarate, 92 sunt pentru absolvenţii de studii superioare, 354 pentru absolvenţii de studii medii sau şcoală profesională, iar 172 pentru muncitorii necalificaţi.

Printre alţii, fac angajări Administraţia Bazinală de Apă Crişuri, Primăria Oşorhei, Spitalul Municipal, Clubul Sportiv Municipal şi Administraţia Domeniului Public Oradea.

Mai precis, ABA Crişuri caută un îngrijitor de clădiri şi doi ingineri, iar Primăria Oşorhei are nevoie de un inginer electrician, un poliţist local debutant, un tehnician electrician, un casier cu studii medii, un lucrător întreţinere şi curăţenie.

La CSM Oradea se caută un inspector de specialitate, la Spitalul Municipal un director de îngrijiri şi un medic oncolog, iar la ADP Oradea doi electricieni.

În rândul firmelor private care au nevoie de angajaţi, se numără mai multe hypermarketuri din Oradea care caută casieri, lucrători comerciali şi agenţi de pază, hoteluri în căutare de bucătari şi cameriste, ori diferite fabrici de confecţii şi încălţăminte, care au nevoie de muncitori.